the Wild Lands

De zoektocht naar Khûm Aram

Zuiderhaven

Die ochtend stonden Gareth, Moebius en Brecht op, fris en vastberaden een stevig potje te avonturieren.
Poot had hier beduidend minder zin in en besloot in de omgeving zijn territorium te gaan markeren.

Na wat overleg werd er besloten om de mysterieuze kaart van de dwergenvestiging Khûm Aram nader te onderzoeken, en deze te proberen lokaliseren. Er werd vermoed dat deze wel eens in het Noorden zou kunnen liggen, en omdat Mijn B toch praktisch op de weg lag, was het plan om eens te polsen of de andere daar verblijvende avonturiers toevallig zin hadden.

Het trio was nog maar net de poort uit of er stormde een Wind Elemental op hen af. Ze wouden echter niet teveel tijd verspillen, en na wat bokkesprongen konden ze deze snel achter zich laten.

Mijn B

De verdere reis verliep zonder noemenswaardige incidenten, maar tegen de tijd dat ze Mijn B hadden bereikt was de nacht niet veraf meer, en besloten ze dus daar te overnachten. Livio en Paul werden al snel gelokaliseerd, en onder het nuttigen van enkele pullen gerstenat werd er met Livio bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en plannen. Paul verkoos blijkbaar het gezelschap van de gespierde, bezwete mijnwerkers.

Goblin Dorp

De volgende ochtend werd, wederom fris en vastberaden, meteen stevig de pas in gezet.
Het duurde dan ook niet lang voor het viertal een primitieve nederzetting aantrof. Dit bleek een Goblin nederzetting te zijn.
Er werd een al even ingenieus als duivels plan bedacht om de Goblins in een hinderlaag te doen lopen. Voorbereidingen werden getroffen, schuilposities werden ingenomen en aangezien Brecht vooral goed is in ontdekt worden, besliste hij al zijn opgekropte frustraties eens de vrije loop te laten om de Goblins te lokken.

Na het roepen van allerlei vulgariteiten waarbij menig zeeman het schaamrood op de wangen zou krijgen, stormde een delegatie Goblins op de Paladin af.
3 van hen liepen op de dodelijke val die Livio gespannen had, namelijk de Slashmore Zeis die Brecht al een tijdje meezeulde. 2 van hen waren op slag dood, maar de Sjamaan Goblin had nog wel iets meer in zijn mars.
Na een kort gevecht delfden de Goblins, nog steeds geïntimideerd door Brechts beledigingen, het onderspit.

“Parlay?”

Daar ze de Goblins makkelijk aankonden, stapten de avonturiers vastberaden op het dorp af. Daar ze niet helemaal onmenselijk waren, gaven ze de Goblins de kans om zich uit de voeten te maken, op die manier proberend de raids op Mijn B te beëindigen. De Goblins bleken echter over waardevolle informatie te beschikken, iets verder naar het Noorden zou het Aram-meer liggen. Eindelijk, een hint!
De Goblins beloofden geen verdere raids meer uit te voeren op Mijn B, en het viertal vervolgde zijn zoektocht.

Verdachte sporen

Verder naar het Noorden, op een strand, troffen onze helden enkele lege flessen rum, een verlaten kampvuur, alsook sporen alsof er een soort van sloep versleept was aan. Even verderop werd er enkele boomstronken aangetroffen. Waren er Piraten hier geweest, op de vlucht voor vervolging?

Khûm Aram

Na het oversteken van de Noordelijke rivier en deze verder naar het Westen te volgen, kwam het kwartet wezens tegen die ze nog niet eerder gezien hadden. Ze hadden wel iets weg van Buffels, met een soort van verhoornd voorhoofd en ze waren aan het grazen. Er werd geprobeerd de aandacht van de beesten te trekken, maar veel meer dan loeien en wegschuifelen deden ze niet.

Even later kwam het viertal een hoefijzerachtig meer tegen. De kaart werd geraadpleegd en ja hoor, die stond er op afgebeeld! Khûm Aram kon dus niet ver meer zijn.
De avonturiers vonden al snel één van de ingangen. Om zich toch ervan te vergewissen dat dei effectief de Dwergenvestiging was, liepen ze even naar de poort. Daar aangekomen bleek er een stevig gat in de linkervleugel geblazen te zijn waardoor een mens past.

Aangezien het al laat aan het worden was (en ook wel omdat de vorige Dwergenvestiging enkele nare verrassingen in petto had gehad), werd er wijselijk besloten terug naar Mijn B te keren, tenslotte hadden ze waarvoor ze gekomen waren: de lokatie van Khûm Aram.

Welke avonturen zouden hen daar te wachten staan?

Comments

Mooi, mooi! Ik ben benieuwd wat er ons in Khûm Aram te wachten staat.

De zoektocht naar Khûm Aram
 

Ik ook, haha….hahahahaha… MOEHAHAHAHAHAHA!!! :)

De zoektocht naar Khûm Aram
 
Jedyte Kevin1979

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.