the Wild Lands

Gluwerdiep Exploratie

"Achievement Unlocked"

s’Ochtends stonden onze helden Livio, Brecht en Moebius weer paraat om erop uit te trekken, meer bepaald het verder verkennen van het Gluwerdiep. Nadat Moebius wat olie en Brecht een zeil had aangeschaft, keerden ze weer naar het Gluwerdiep, onder een lekker non-descript weertje.

Op het Glinsterstrand trof Brecht een inktvis in een fles aan die hij persé wou hebben. Helaas had de fles geen dop, maar door snel denkwerk van Moebius werd een stukje van een voorheen waardevol geachte Quarterstaff omgetoverd tot dop voor de fles, en Brecht had er een zelfbedruipende inktvoorziening bij.

Zoals gewoonlijk staken ze de Argali-moer over door te zwemmen. “Hier moeten we toch ook eens iets op vinden, ik ben die natte voeten wel stilaan beu aan het worden” zei Moebius tegen de rest. Maar first things first natuurlijk.

Gluwerdiep

En zo zetten de het verkennen van het Gluwerdiep verder in. Het drietal zwerfde lang in de grotten, ondertussen meer bekend rakend met de vele verschillende fauna die het Gluwerdiep rijk is.
Zo leerden ze meer over de Wachtersschimmel, de Vlamamaniet en de Zegenzwam. Er werden wortels en steekjes genomen voor onderzoek. Ook werden er schijnbaar kostbare mineralen gevonden.

Na een lange omzwerming werden ze echter plots verrast door verschillende zwermen Maden. Door snel te denken werd er een Molotov ineen gestoken, alsook olie verspreid om deze moeilijk te bestrijden vijand te overwinnen.
Dit bleek echter niet zo simpel, onze helden kregen enkele zware aanvallen te verwerken waarbij Moebius bijna het loodje legde.

Na hun wonden gelikt te hebben trokken ze verder, steeds maar verder het Gluwerdiep in. Na een tijdje merkte ze dat ze nu écht wel een heel stuk ondergronds moesten zitten, de begroeiing werd anders, zelfs de lucht werd ijler.

Paddestoelenvolk

Uiteindelijk stootte het trio op een grote poel water, waar, tot hun verbazing, een aantal emmers stonden. Warempel, een teken van beschaving!

Na verder onderzoek stootten ze op wat de woonplaats van het Paddestoelenvolk leek. Gelukkig voor onze vrienden waren deze wezens in een soort trance, zittend in een kring. Terugdenkend aan het pak slaag dat hij slechts uren geleden te verduren gekregen had, maakte Moebius meteen rechtsomkeer. Iets te enthousiast echter, Brecht kon nipt verhinderen dat hij hun positie verraadde door zijn hand snel onder zijn voet te steken.
Met een pijnlijke hand sloop Brecht samen met de andere 2 terug weg. Na nog wat tunnels onderzocht te hebben kwamen onze vrienden tot de conclusie dat ze warempel heel het Gluwerdiep in kaart hadden gebracht!

Zuiderhaven

Terug aangekomen in Zuiderhaven was het tijd om wat zaken af te handelen. Moebius trok meteen naar Apotheker Talius en toonde hem trots zijn vondsten, maar werd koeltjes onthaald door de Apotheker die hem afwimpelde en zei dat hij met deze dingen niets was.

Livio had echter meer succes met het verpatsten van de geneeskrachtige Zegenzwam aan het Sint Avandra Ziekenhuis.

Brecht had ondertussen een potentieël lucratieve deal met herbergier Nolle besproken, voor de helft van de opbrengst ging Nolle akkoord dat Brecht Zegenzwam in zijn kelder zou kweken. Wat Nolle nog niet wist is dat Brecht ook Wachterschimmel in een hoekje zette. Zou hij dit te weten komen?

Comments

By the way, kan er iemand de wiki van de Zegenzwam es updaten? Die HTML lukt me precies ni (zegenzwam = +4 Hp regeneratie)

Gluwerdiep Exploratie
 

Bedankt voor het fijne verslag! De wiki-bijdrage voor [[Zegenzwam]] is gebeurd.

Gluwerdiep Exploratie
 

Bedankt! :)

Gluwerdiep Exploratie
Jedyte Kevin1979

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.