the Wild Lands

De Kerker Van Azhrymeus

"Geen weg terug meer"

Het werd even stil. Wie weet wat voor gruwelijkheden hen nog te wachten stonden in deze beklemmende kerker. En waar bevond zich de uitgang? De kleine ruimtes voelden nu heel claustrofobisch aan en al deze onzekerheden begonnen nu op het gezelschap te wegen. Maar er zat niets anders op, ze moesten verder…

Kajaat

Na een lichtjes oncomfortabele doch onverstoorde nacht werden Poot, Moebius, Livio en Brecht wakker tegen de palissade van Kajaat. We werden namelijk niet toegelaten om binnen de stadsmuren te overnachten. Toen Donoma echter met een sprongetje in de pas de stad kwam uitgewandeld om ons te vergezellen op een dagje avontuur, keek iedereen toch even fronsend op maar stelde hier wijselijk verder geen vragen achter. Omwille van een slechte slaaphouding had Moebius last gekregen van rugpijn en leek het hem het beste om het even rustig aan te doen en niet mee te trekken richting de Kerker van Azhrymeus.

Het Nimmerlichtwoud

Na een stevige wandeling doorheen de Grote Jungle, de Argali Moer en het Gluwerdiep kwam het viertal al gauw aan in het Nimmerlichtwoud. Omdat niemand zin had in eindeloos rond te dwalen op met pad zonder einde werd beslist om er gewoon kamp op te slaan en te wachten tot de Koopman voorbij komt met zijn wagon. En ja hoor, al vlug hoorden de helden het belletje van de Koopman en probeerde deze hen weer vanalles te verkopen zonder enig respect voor het werkelijk vermogen dat het viertal hen nog restte:

 • een +1 implement van Erathis (150gp)
 • een +1 implement van Pelor (150gp)
 • Laarzen van de Zakkenroller (140gp): +2 op Stealth checks
 • Laarzen van de Gauwdief (280gp): +4 op Stealth checks
 • een Cealdrische luit +1 (200gp): met bijhorende power
 • een donkergroene mantel (150gp): +1 Fort, Ref & Will en magische ontsnapping power
 • fles zoete brandewijn (2sp)
 • fles honingbier (2sp)
 • 2x beschermende amuletten (80gp/st): +1 Fort, Ref & Will

Allemaal te duur…

Om het nijpende goudtekort het hoofd te bieden ging het gezelschap gretig in op het aanbod van de Koopman om de Kerker van Azhrymeus in te gaan. Hij vertelde hen wat meer over de taak die hen te wachten stond:

 • we moesten zo veel mogelijk Atma (de essentie, het ‘zijn’ in elk levend wezen) verzamelen van gevelde monsters in de kerker en dit met behulp van een voorwerp dat hij ons zou geven, wat naderhand een lantaarn blijkt te zijn die een paars dansend licht uitstraalde.
 • in de kerker worden de herstellende krachten van het lichaam onderdrukt worden: healing surges regenereren niet na het nemen van een lange rust, je kan ze dus echter wel gebruiken. Encounter en daily powers regenereren wel.
 • de kerker omvat verschillende kalpa (= verdieping) die telkens gevaarlijker zijn dan de vorige.
 • in elke kalpa is er één enkele doorgang die twee keuzes biedt:
  • de kerker verlaten, of
  • verder trekken naar de volgende kalpa (enkele richting, dus je kan niet terug naar de vorige kalpa of daarna hierlangs de kerker verlaten).

De Koopman rommelde wat in zijn wagon en haalde er een zwart doosje met gouden graveringen en bezet met edelstenen boven. Belial (de imp van de Koopman) dook uit de wagon terug op met een sleuteltje wat in het sleutelgat van het doosje paste. Toen het viertal in het doosje keek, vielen ze allen langzaam erin en stonden ze in de kerker.

De Kerker van Azhrymeus

Kerker van azhrymeusNa het openduwen van de eerste poort kwam het gezelschap in een langwerpige kamer vol rottende meubelen. Na het betreden ervan lichtte de ruimte op en begon plots harpmuziek te weerklinken. Gelukkig bleef het hierbij.

De volgende ruimte was echter minder hartverwarmend want hier stond een knokploeg van 2 wurgers en 5 orks op ons te wachten. Dit leverde een enorm harde strijd op waarbij Brecht zich in de deuropening plaatste en het zootje ongeregeld erop tekeer ging alsof het een metalen pinãta was. Ook de wurgers wrongen vanop de achterlinie hun handen gretig tussen de benen van de orks door om zich om de nek van Brecht te sluiten. Ondertussen belaagden Donoma, Poot en Livio de vijanden doorheen de deuropening met een zodanige expertise dat ze geen van allen hierbij Brecht raakten, waarvoor die heel dankbaar was.

Na enkele rondes vakkundig timmeren, projectielen afvuren, wat muzikale intermezzo’s en enkele kleine natuurrampen, ging Brecht echter zwaar toegedaan tegen de grond en stroomden de vijanden de kamer binnen. Gelukkig had Donoma nog wat helende woordjes achter de hand waardoor Brecht binnen de kortste keren terug tegen betere overlevingskansen aankeek. Poot haalde op dat moment enorm zwaar uit, deed bijna alle vijanden verstijven, blies hen terug the-way-they-came-from en deed ze kortom gezegd aardig wat leed aan. Ook Livio stuurde ze nog een paar scherpe pijlen achterna. De vijanden bleken ondertussen al dermate gehavend te zijn en vielen na een korte verderzetting van dit geweldvertoon één voor één dood neer tot groot jolijt van Poot, die best wel honger had en zich na afloop als panter weer even liet gaan aan het feestmaal voor hem.

Bij het dichterbij brengen van de lantaarn werd boven elk lijk een wazige, paarse gedaante zichtbaar. Toen Brechts hand hiermee in aanraking kwam, werden deze als het ware zijn ogen ingezogen en was hij tijdelijk even verblind. Na zich de ogen 7 dergelijke lichtflitsen te gunnen, keerde de rust terug en kon het gezelschap even uitblazen van deze bittere strijd. Het werd even stil. Wie weet wat voor gruwelijkheden hen nog te wachten stonden in deze beklemmende kerker. En waar bevond zich de uitgang? De kleine ruimtes voelden nu heel claustrofobisch aan en al deze onzekerheden begonnen nu op het gezelschap te wegen. Maar er zat niets anders op, ze moesten verder…

Comments

Nice! Heb even het winkelmenu lichtjes verduidelijkt. Geen zorgen, prijzen zijn niet verhoogd ;)

De Kerker Van Azhrymeus
 

Misschien ook even het vermelden waard voor anderen dat in de Kerker van Azhrymeus de herstellende krachten van het lichaam onderdrukt worden (healing surges regenereren niet).

De Kerker Van Azhrymeus
 

Mooi verteld Tom!
Ik voel de spanning nog hangen… Ben ondertussen wel gepromoveerd naar level 2 (joepie) wat in bepaalde situaties handig zal zijn :)

De Kerker Van Azhrymeus
Jedyte Folderol

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.