the Wild Lands

Zuüm's avonturen boek

Verloren voorwerpen

Bij een jachtexpeditie nabij de Nederjungle, ter hoogte van het Glinsterstrand, ontdekte een jager na het vellen van een vos een eigenaardig boek. Het was een erg mooi boek, met sierlijk bewerkt leer, en iets wat op een familliezegel leek. Bij het openen vernam hij dat het een avonturen logboek was van een zekere Zuüm en dat je een mooie beloning kon krijgen als je een gevonden log weer aan zijn eigenaar kon bezorgen. De jager herinnerde zich die Zuüm wel, hij had hem die ochtend nog ontmoet in de Zoute Zeemeermin: “Die geile salamander!” dacht hij bij zichzelf en grinnikte. Hij bedacht even of hij die beloning wel zou willen opeisen: de laatste keer dat hij Zuüm had gesproken wilde deze hem overduidelijk in bed babbelen… “brrrrr… de gedachte alleen al!”. Maar de jager kon de goudstukken wel gerbuiken, dus waarom niet. Al bij al was het nog wel een gezellige salamander…

Hij had nu al een halve dag gewacht in de Zoute zeemeermin, maar Zuüm en die rare lui waarmee hij deze voormiddag naar de Neder-Jungle was vertrokken waren nog steeds niet terug. “Wat hadden ze daar ook te zoeken?” vroeg hij zich af en opende het boek, op zoek naar wat hints. Zonder resultaat: afgezien van de eerste pagina’s was alles in een erg slordig schrift geschreven. Het enige dat hij kon opmaken waren enkele flarden tekst en wat tekeningetjes:

”... saaie boel hier, gelukkig zit hier een lekker dier van een dwerg…” ”... die Tiefling blijft maar zagen over bloemen en nutteloos gif pfff…” ”... Die apotheker kan mij wel krijgen…” ”... als ik meega komt die dwerg wel los…”

Flavour

”... en toch hadden we beter langs de rivier gelopen…” ”... stomme bloemen…”

De tekst wordt plost abrupt onderbroken en er zitten wat vlekjes op de pagina… “Is dat bloed?... beter niet aan denken!” bedacht de jager zich en hij bestelde nog een biertje (Pibwasser extra dry)...

Comments

Origineel! I like it :) PS. het is wel “Glinsterstrand” en “Zoute Zeemeermin”

Zuüm's avonturen boek
 

voila, de foutjes zijn verbeterd

Zuüm's avonturen boek
Jedyte Chupon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.